Arhavinin Tek Bayan Muhtarı
Haber
18 Ekim 2021 - Pazartesi 20:14
 
Arhavinin Tek Bayan Muhtarı
Arhavinin Tek Kadın Muhtarı
ARHAVİ Haberi
Arhavinin Tek Bayan Muhtarı

31 Mart yerel seçimlerinde ilçenin ilk ve tek bayan muhtarı seçilen Soğucak Muhtarı Elif Tuğba FİTOZ Köyünde yapılan çalışmaları yakından takip ediyor.

İlçenin tek bayan muhtarı olarak kayıtlara geçen  Elif Tuğba FİTOZ, 2 yılı aşkın süredir yaptığı çalışmaları ve bölgede bayan olmanın anlamlarını Arhavininsesi’ ne anlattı: “Adaylık sürecimde çevredekiler ‘erkek mi yok bayan muhtar olacak’ dediler. Çok konuşuldu. Ailem beni çok destekledi. Özellikle de babam. Yaptıklarım da duyulunca takdir etmeye başladılar.”

Köylülerden FİTÖZ'a muhtarın çabalarını takdirle karşıladıklarını ifade ettiler.Soğucak muhtarı olmasına ilişkin ise köylüler “Bizim için Bayan ve erkeğin farkı yoktur. Görevini yaptığı sürece bayan ve erkeğin bizim gözümüzde farkı yok. Nasıl ki bayan erkek öğretmenin, hemşirenin farkı yoksa muhtarda öyle…” dedi. Köy sakinleri memnun olduklarını ve köyde tüm bayanlar ile dayanışma gösterdiğini belirtiyor.  köydeki diğer bayanların anlatımları ise köylülerin ilk olarak duruma tepki gösterdiğine işaret ediyor.  "İlk başta muhtar olması istenmedi. Muhtar olduktan sonra gurur duyduk. Bizim için çalıştıktan sonra bayan erkek fark etmez. Bizimde Kızlarımız var şehirde çalışıyorlar. 

22 temmuzda yaşanan afet sonrası Köyünde bozulan yolların yapımı çalışmalarını yakından takip eden Muhtar FİTOZ Köy sakinleri ile de sohbet ederek sorunlarını dinliyor.
Soğucak Köyü Muhtarı Elif Tuğba FİTOZ  yapılan çalışma ile önemli bir noksanın giderildiğini belirterek; “İl ve ilçe Özel İdare Müdürlüğüne, İl Tarım müdürlüğü,İlçe Tarım Müdürlüğüne, ve  Dsi genel müdürlüğüne teşekkür ediyorum. yaşanan sel sonrası burada yapılan ıslah çalışmaları 8 duvarlık bölge, 3 menfez, 3 büz ile gerekli tedbirler alınacak. Şimdi ise selin son izleri de yapılacak yol çalışmaları ile silinecek. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.” Dedi.

11 12 13 

Kaynak: (İHA) - İhlas Haber Ajansı Editör:
Etiketler: arhavi,tek,kadın,muhtar,kübra,fitöz
Yorumlar
Haber Yazılımı