23 Nisan için Resim ve Şiir Yarışması Düzenlendi
Haber
27 Mart 2022 - Pazar 23:42
 
23 Nisan için Resim ve Şiir Yarışması Düzenlendi
ARHAVİ Haberi
23 Nisan için Resim ve Şiir Yarışması Düzenlendi

Atatürkçü düşünce derneği arhavi şubesi 23 nisan ulusal egemenlik ve çocuk bayramı için  “resim, şiir” yarışması düzenledi

Atatürkçü Düşünce Derneği Arhavi Şubesi 23 Nisan etkinlikleri çerçevesinde bu yıl da yarışma düzenledi. Konu ile ilgili ADD  Başkanı Emine Hekimoğlu şu açıklamayı yaptı.

“Atatürkçü Düşünce Derneği Arhavi Şubesi olarak amaçlarımız doğrultusunda kuruluşumuzdan bu yana tüm milli bayramlarda yarışmalar düzenliyor, Anıtkabir’e, TBMM, Pembe Köşk’e, müzelere ve ODTÜ  götürüyor, bayram coşkusu için  uçurtma şenlikleri yapıyorduk. İki yıldır pandemi nedeniyle  ne yazık ki hiçbirini  gerçekleştiremedik. Önce sağlık diyerek bu yıl 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı etkinlikleri  kapsamında  anaokulu, anasınıfı, ilkokullar arası resim; ortaokullar arası da  şiir yarışması düzenledik. Uçurtma Şenliğimizi  de İleri bir tarihte yapabilmeyi  umuyor ve diliyoruz.

Yarışmamızın amacı; Atatürk sevgisini  ve idealizmini benimsetmek  ve yaygınlaştırmak; çocukların ulusal duygularını, manevi yönlerini, vatan sevgilerini, bayram coşkularını  şiir ve resimle anlatabilmelerini sağlamak,  yeteneklerini  geliştirmek.

Yarışmamızı  anaokulu, anasınıfı ve ilkokul öğrencileri arasında resim; ortaokul öğrencileri arasında şiir kategorisinde düzenledik. Yarışmamızın konusu ; 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı çocuklara armağan eden büyük önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün “Yurtta barış, dünyada barış” sözünü resim ve şiirle ifade edebilmek.  Yarışmaya katılmak isteyen öğrencilerimiz şartnameye göre hazırlayacakları eserleri 11-15 Nisan 2022 tarihleri arasında okulları vasıtasıyla derneğimize teslim etmeleri gerekmektedir. Dereceye giren öğrencilerimize seviyelerine göre kitap Atatürk konulu kitap, Nutuk ve Teşekkür Belgemizi 26 Nisan’da vereceğiz.  Atatürk’ün Cumhuriyet’i  emanet ettiği yarının büyükleri sevgili  öğrencilerimizin yarışmaya katılımını önemsiyor, başarılar diliyorum.Bu vesileyle 102 yıl önce bağımsızlık mücadelesini Türkiye Büyük Millet Meclisini kurarak taçlandıran, egemenliğin kayıtsız şartsız millete ait olduğunu ilan eden büyük önder Gazi  Mustafa Kemal Atatürk, silah arkadaşları ve tüm şehitlerimizi rahmet, minnet ve şükranla anıyorum.”dedi.

                                                 ATATÜRKÇÜ DÜŞÜNCE DERNEĞİ ARHAVİ ŞUBESİ’NİN

23 NİSAN ULUSAL EGEMENLİK VE ÇOCUK BAYRAMI RESİM YARIŞMASI ŞARTNAMESİDİR

(Ana sınıfı, Ana okulu, özel alt sınıf ve ilkokul öğrencileri arasında)

 Madde 1 – Resim Yarışma Konusu:

    23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nda

     “Yurtta barış, dünyada barış”  M.Kemal ATATÜRK (20 Nisan1931)

Madde 2- Resim yarışmasının Amacı:Atatürk sevgisini  ve idealizmini benimsetmek ve yaygınlaştırmak, çocukların ulusal duygularını sanatla bütünleştirerek hem manevi yönlerini, hem vatan sevgilerini, hem de sanat yönlerini geliştirmek.Çocuklara resim yapmayı sevdirmek, benimsetmek ve onların yaratıcılıklarını teşvik etmektir.

 1-Arhavi sınırları içinde yaşayan 5-10 yaşlarındaki çocuklarımızın Atatürk ile ilgili bilgisini, görüşlerini, duygu ve düşüncelerini resimle anlatabilme becerisini geliştirmek.

2-Atatürkçü düşünce sistemini kavratmak, benimsetmek ve yaygınlaştırmak

Madde  3- Resim Yarışmasına Katılma Şartları:

1-5-10 yaşlarında ve bu yaş aralığındaki Arhavi ilçe sınırlarında yaşayan tüm öğrenciler katılabilirler.

(Ana sınıflar, özel alt sınıf ve ilkokullar ayrı kategoride değerlendirilecektir)

  1. ÖLÇÜLER: 23.32  resim kağıdı

 3-   TEKNİK ve MALZEME : Serbest

 4-Yarışmaya katılacak eserler paspartulu olarak, katlanmadan ve yıpranmayacak şekilde iki mukavva arasına konularak elden teslim edilecek; katlanan ve yıpranan eserler değerlendirmeye alınmayacaktır.

 5-Yarışmacının adı soyadı, kimlik bilgileri ve telefon numarası kapalı bir zarf içinde eserin arkasına takılacak. Resmin köşesine ya da arkasına yarışmacının adı yazılmayacak.

 6-Yarışmaya, daha önce ödül almamış ve sergilenmemiş en fazla 1 ( Bir ) eserle katılabilir.

 7-Eserler dereceye girsin girmesin geri iade edilmeyecektir.

 8-Dereceye giren veya girmeyen eserler kurumumuzca hazırlanacak dergi ve kitap çalışmalarında bu eserlere yer verdiğinde eser sahipleri  herhangi bir hak iddia etmeyeceklerini  kabul etmiş sayılırlar.

9-Eserlerde işlenen düşüncelerden doğabilecek hukuki sorumluluklardan eser sahipleri sorumludur.

Madde-4 Yarışmaya Katılım Zamanı: Yarışmacılar eserlerini 11-15 Nisan 2022 tarihleri arasında Arhavi Atatürkçü Düşünce Derneği’ne  teslim edeceklerdir. Sonuçlar 19 Nisan Salı günü açıklanacaktır.

Madde-5 Seçici Kurul :Bu kurulu ADD Arhavi Şubesi oluşturacaktır. ilçemiz resim  öğretmenlerinden 1, derneğimiz  üyelerinden 2 kişi olmak üzere 3 üye ile  oluşturulacaktır.

Madde-6 Ödüller ve tarihi  Ödüllerimiz  1.2. ve 3. ye Nutuk, Atatürk’ten Anılar kitabı ve Teşekkür Belgesidir. 26 Nisan Salı günü Belediye Nikah Salonu’nda verilecektir.

 

ATATÜRKÇÜ DÜŞÜNCE DERNEĞİ ARHAVİ ŞUBESİ’NİN

23 NİSAN ULUSAL EGEMENLİK VE ÇOCUK BAYRAMI ŞİİR YARIŞMASI ŞARTNAMESİDİR

                                                                  ( Orta okullar arası)

    Madde 1 - Şiir Yarışma Konusu:

    23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nda

    “Yurtta barış, dünyada barış”   M.Kemal ATATÜRK (20 Nisan1931)

Madde 2- Şiir Yarışmasının Amacı: Atatürk sevgisini  ve idealizmini benimsetmek  ve yaygınlaştırmak, çocukların ulusal duygularını sanatla bütünleştirerek hem manevi yönlerini, hem vatan sevgilerini, hem de sanat yönlerini geliştirmek. Çocuklara şiiri sevdirmek, benimsetmek ve onların yaratıcılıklarını teşvik etmektir.

 1-Arhavi sınırları içinde yaşayan 10-14 yaşlarındaki çocuklarımızın Atatürk ile ilgili bilgisini, görüşlerini, duygu ve düşüncelerini şiir diliyle anlatabilme becerisini geliştirmek.

2-Atatürkçü düşünce sistemini kavratmak, benimsetmek ve yaygınlaştırmak,

3-Atatürk sevgisini geliştirmek.

Madde -3 Şiir Yarışmasına Katılma Şartları:

1-10-14  yaş aralığındaki Arhavi ilçe sınırlarında yaşayan tüm ortaokul öğrencileri katılabilecek

2-Şiir tamamen orijinal ve hiçbir yerde yayınlanmamış olacaktır.

3-Yarışmaya katılacak eserler, A4, 2 sayfayı geçmeyecek ve düzgün el yazısı ile ya da bilgisayar ortamında yazılacaktır.

4-Yarışmacının adı soyadı, kimlik bilgileri ve telefonu kapalı bir zarf içinde eserin arkasına  takılacak. Şiirin altına  ya da arkasına yarışmacının adı yazılmayacaktır.

5-Eserler dereceye girsin girmesin  geri iade edilmeyecektir.

6-Dereceye giren veya girmeyen  eserler kurumumuzca  hazırlanacak  dergi ve  kitap çalışmalarında  bu eserlere  kısmen veya  tamamen  yazarı ile  yer verdiğinde  eser sahipleri  herhangi bir hak iddia etmeyeceklerini  kabul etmiş sayılırlar.

7-Eserlerde  işlenen düşüncelerden  doğabilecek  hukuki sorumluluklardan eser sahipleri  sorumludur. Madde-4 Yarışmaya  Katılım  Zamanı: Yarışmacılar eserlerini 11-15 Nisan 2022 tarihleri arasında okulları aracılığı ile Arhavi Atatürkçü Düşünce Derneği’ne  teslim edilecektir.

Madde-5 Seçici Kurul :Bu kurulu ADD Arhavi Şubesi oluşturacaktır. ilçemiz Türkçe  öğretmenlerinden 1, derneğimiz  üyelerinden 2 kişi olmak üzere 3 üye ile  oluşturulacaktır. Sonuçlar 19 Nisan Salı günü açıklanacaktır.

Madde-7  Ödüller ve tarihi : Ödüllerimiz 1.2. ve 3. ye Nutuk, Atatürk’ten Anılar kitabı ve Teşekkür Belgesidir.Ödüller  26 Nisan Salı günü Belediye Nikah Salonu’nda verilecektir.

 

 

Kaynak: Editör:
Etiketler: 23, Nisan, için, Resim, ve, Şiir, Yarışması, Düzenlendi,
Yorumlar
Haber Yazılımı