Ak Parti İlçe Başkanı Remzi Gedik'ten Çaykur Açıklaması
Haber
24 Mayıs 2021 - Pazartesi 11:14
 
Ak Parti İlçe Başkanı Remzi Gedik'ten Çaykur Açıklaması
Ak Parti İlçe Başkanı Gedik'ten Çaykur Açıklaması
ARHAVİ Haberi
Ak Parti İlçe Başkanı Remzi Gedik'ten Çaykur Açıklaması

Çay müstahsillerimizi bilgilendirmedir
Hükümetimizin belirlediği 2021 yaş çay taban fiyatı toplamda 4000 TL müstahsillerimiz tarafından büyük bir memnuniyetle karşılanmasına binaen alım kampanyasındaki yaşananların bazı kesim tarafından olumsuzluk olarak yorumlanması anlaşılır gibi değil.
1-Öncelikle ÇAY KUR tarafından açıklanan 600 kilogramlık kotanın anlamı müstahsillerim Ruhsatlandırılmış çayınızı tamamen alacağım anlamı taşımakta.
2-Arhavi ilçemizde ilk gün 90 ikinci gün 160 ve bu gün itibari ile günlük ortalama 260 ton alım yapılmakta.
Genel müdürlük bünyesinde ise 46 fabrikada bu gün itibari ile tüm bölgede 18 kg olarak alım yapılmasına rağmen 9000 ton işleme kapasitesine binaen 11000 ton gibi rekor çay alımı yapılmıştır.Bunun manası şudur ÇAY KUR tüm şartları zorlayarak müstahsillerinin yanındadır.
3-Geçtiğimiz yıllarda yaşanan yükleme konusundaki olumsuzluklar ortadan kalkmıştır.
Sonuç olarak iklime bağlı olarak çayda toplama kademesi oluşmadığından 0 rakımdan 800 rakıma kadar olan bölgede ayni anda çay gelmiş olması kontenjanın bir anda düşmesine vesile olmuştur .ÇAY KUR çay alım politikası maksimum çay işleme ile her zaman olduğu gibi müstahsillerin yanında olduğu yakından gözlenmektedir.
Burada karşımıza çıkan en büyük olumsuzluk özel sektörün düşük fiyattan çay alım kampanyası yürütmesidir.İnşallah kanuni bir alt yapı oluşturularak arz talep dengesizliği vatandaşımızın lehine çevrilebilir.
Bir zamanlar aile tarımı olarak bölgemizin zenginliğini oluşturan çay artan kapasitesi ile sanayi ürününe dönüşerek dünyadaki serbest piyasadaki yerini almaya çalışmasının da dikkate alınması gerektiğini düşünüyoruz

Kaynak: (İHA) - İhlas Haber Ajansı Editör:
Etiketler: akparti,arhavi,ilçe,başkanı,remzi,gedik,çaykur,açıklaması
Yorumlar
Haber Yazılımı