AK PARTİ MİLLETVEKİLİ AV. E. ERKAN BALTA MUHTARLARI DİNLEDİ
Haber
21 Şubat 2022 - Pazartesi 14:16
 
AK PARTİ MİLLETVEKİLİ AV. E. ERKAN BALTA MUHTARLARI DİNLEDİ
ARHAVİ Haberi
AK PARTİ MİLLETVEKİLİ AV. E. ERKAN BALTA MUHTARLARI DİNLEDİ

AK Parti Milletvekili Av. E. Erkan BALTA Artvin’in köy ve mahallelerinin sorunlarını 24/ Ocak 2021- 14/ Şubat /2022 tarihleri arasında muhtarlarla gerçekleştirdiği bir dizi toplantı ile masaya yatırdı.  

Artvin merkez ve ilçelerde yaklaşık 38 mahalle, 320 köy muhtarı ile yapılan toplantıların ilki Artvin merkezde, Artvin Valisi Yılmaz DORUK, Ak Parti İl Başkanı Fatih TAHTALI, MHP İl Başkanı Serdar KILINÇ, İl Genel Meclis Başkanı Furkan ÇAKMAK, İl Özel İdare Genel Sekreter V. Abdurrahman ANLAŞ’ın da katılımıyla yapıldı. İlçelerde yapılan toplantılarda ise, İlçe kaymakamları, Murgul ve Yusufeli Belediye Başkanı, Ak Parti ve MHP ilçe Başkanları, İl Genel Meclis üyeleri ve İl Encümenleri yer aldı.

Toplantılar hakkında bilgi veren Av. E. Erkan BALTA; “Artvin, coğrafi şartlar bakımından hayli çeşitlilik ve zorluk gösteren bir özelliğe sahiptir. İlimizde şehirlerde yaşayan insanlarımızın büyük çoğunluğu köylerle irtibatlı olduğu için köylerimiz, sadece köyde ikamet etmekte olan insanlarımızı ilgilendiren bir husus değildir. Artvin ülkemizde belki de hizmet ulaştırmanın en zor olduğu coğrafyalardan birisi olmasına rağmen, bugüne kadar gerek Özel İdare gerekse KÖYDES kapsamında köylerimize büyük hizmetler götürülmüştür. Ancak bu hizmetlerin bittiğini ve yeterli olduğunu söylemek mümkün değildir.

 

Muhtarlarımız, köy ve mahallerimizin temsilcileri olarak, zor coğrafyamızda sorunların tespitinde önemli bir saç ayağı konumundadırlar. Muhtarlarla yaptığımız toplantılar sayesinde bir yandan onların gözlemleriyle sorunlarımızı tespit ederken bir yandan da ilin geneline ait bir fotoğraf çıkarmış olduk. Bu tespitlerimizin ışığında ihtiyaçların ve beklentilerin daha hızlı karşılanması için gerekli olan ekstra kaynakların sağlanması hususunda çalışmalar yapmak ve sorunların hızlı çözümü noktasında gerekli temaslarda bulunmak açısından 2022 yılı için bizde kendi yol haritamızı belirlemiş olduk, dedi.

 

Milletvekili Balta ayrıca, köylerimizde yöreye özgü olağanüstü (barajlar, seller, vb.) şart ve koşullardan kaynaklı ortaya çıkan sorunlarını kendi özelinde; diğer sorunların ise, acil ve önemli olanlardan başlanarak çözüleceğini, devletin vatandaşın her zaman yanında olduğunu ama kaynakların planlı ve doğru şekilde kullanılması gerektiğini belirterek, toplantılara katılan herkese teşekkür etti.

Kaynak: (İHA) - İhlas Haber Ajansı Editör:
Etiketler: AK PARTİ MİLLETVEKİLİ AV. E. ERKAN BALTA MUHTARLARI DİNLEDİ
Yorumlar
Haber Yazılımı