Arhavi Belediyesi nin Makam Arabasına Haciz konulmasının çarpıcı detayları
Haber
12 Ocak 2022 - Çarşamba 08:35
 
Arhavi Belediyesi nin Makam Arabasına Haciz konulmasının çarpıcı detayları
Arhavi Belediyesinin Makam Arabasına Haciz konulmasının çarpıcı detayları
ARHAVİ Haberi
Arhavi Belediyesi nin Makam Arabasına Haciz konulmasının çarpıcı detayları

Arhavi ilçe Belediyesi daha önce Arhavi Belediyespor adıyla faaliyet gösteren AXA Sigorta Efeler Ligi takımlarından Arhavi Voleybol takımının eski borçları nedeniyle haciz işlemine maruz kalmıştı. Takımın eski antrenörlerinden Ahmet Kavaz ve eski sporcusu Orçun Ergün alacaklarının ödenmediği gerekçesiyle belediyeyi icraya vermişti. Söz konusu kişilerin yaklaşık 200 bin liralık borç nedeniyle, belediye otoparkındaki belediye hizmet aracı vinçle çekiciye yüklenerek haczetmişti. Ocak ayı meclis toplantısında makam aracının haciz işlemi ile ilgili sürecin araştırılması için Turgay ATASELİM ve Mustafa Kemal TATAR’dan oluşan araştırma komisyonu kurulunca olayın iç yüzü ortaya çıktı. Meclis tutanakları kayıtlarında geçen konuşmalar şöyle denildi.

İcra Müdürlüğünden 29.09.2020 tarihinde gelen 1230 ve 1231 sayılı iki adet haciz ihbarnamesinin Yazı İşleri Müdürlüğü tarafından teslim alınarak kayırlara geçildiği, 30.09.2020 tarihinde de Mali Hizmetler Müdürü Yücel ERGEZEN’e imza karşılığı tebliğ edildiği anlaşılmıştır. Mali Hizmetler Müdürlüğünden aldığımız yazılı ifadesinde , tebligatı 30.09.2020 tarihinde teslim aldığını, Belediye Başkanı Vasfi KURDOĞLU’na evrakın fotokopilerini teslim ettiğini, itirazla ilgili başkanımız, ben alacaklı Ahmet KAVAZ’la bir görüşeyim, belki haczi kaldırabiliriz dedi. Ayrıca avukatla da görüşeceğini , bu nedenle itiraz için beklemem gerektiğini söyledi. Bundan önce de değişik tarihlerde yaklaşık 1.600.000,00 TL tutarında haciz ihbarnameleri gelmiş ve süresi içerisinde itiraz edilerek, haciz işlemleri kaldırılmıştır diye ifade verdi. Bunun üzerine belediye başkanımızla yaptığımız şifai görüşmede Yücel ERGEZEN’in ifadesini doğrulayarak, evrakın fotokopisinin kendisine verildiğini, süreç içerisinde unutkanlığına geldiğini, ve bunun sonucundaki ihmalin sorumluluğunun kendisine ait olduğunu söyledi.

Söz alan Turgay ATASELİM, Yücel beyle yaptığım şifai görüşmemde tebligatı teslim aldığını ve ayni gün belediye şirket müdürü Engin ERKAN’a teslim ettiğini beyan etmiştir. Şimdi soruyoruz ; bugüne kadar gelen tebligatlara itiraz edilirken, bu tebligatlara neden itiraz edilmemiştir. Biz bu konuda kasıt olduğunu düşünüyoruz. Diyelim ki başkanımızın dediği gibi bir kasıt yok ihmal var.O zaman haciz kararı kesinleştikten sonra aracın yürütülerek teslim edilmesi yerine neden vinçle sallandırılarak alınmıştır. Akabinde de sosyal medya üzerinden hiç de hak etmediğimiz bir şekilde mensubu bulunduğumuz parti ve bir önceki dönemle ilgili adeta linç kampanyası başlatılmış ve bu bizleri son derece üzmüştür. Bizler kimsenin 10 cezalandırılmasından yana değiliz. Ancak, ihmali olanların da sonucuna katlanmaları gerekir diye düşünüyoruz. Başkan arkadaşlar burada bir suç unsuru yoktur. Ancak, bir ihmal vardır ki onunda sorumlusu benim. Yücel bey bana evrakı teslim edip, itiraz edeceğini söylediğinde, kendisine Ahmet hocayla görüşeceğini, benden haber beklemesini söyledim. Ancak, her nedense bu konu unutkanlığıma gelerek ,yasal süreci geçirdik ve böyle bir işlemle karşılaştık. Sorumluluk tamamen bana aittir. Bundan ötürü herkesten özür diliyorum.  diyerek toplantıyı bitirdiği görüldü.

Kaynak: (İHA) - İhlas Haber Ajansı Editör:
Etiketler: arhavi,belediyesi,makam,arabası,haciz,gerçekler
Yorumlar
Haber Yazılımı