Arhavi Chp ilçe başkanı Erkan Özyazıcı'dan Akparti'ye Cevap
Haber
22 Mart 2022 - Salı 15:32
 
Arhavi Chp ilçe başkanı Erkan Özyazıcı'dan Akparti'ye Cevap
Arhavi Chp ilçe başkanı Erkan Özyazıcı'dan Akparti'ye Cevap
ARHAVİ Haberi
Arhavi Chp ilçe başkanı Erkan Özyazıcı'dan Akparti'ye Cevap

 19 mart'ta düzenlenen 3 yılı doldurduk halkımıza hesap veriyoruz adı altında düzenlenen toplantı sonrası sular durulmuyor.Yapılan toplantı sonrası sosyal medya hesabından açıklama yapan Akparti İlçe Başkanı Remzi Gedik 3 yıldır görevde olan Belediye Başkanı’nın “Halka Hesap” toplantısındaki açıklamalarına cevaben paylaşımda bulunmuştu. Ak parti'ye cevap bugün Cumhuriyet Halk Partisi İlçe Başkanı Erkan Özyazıcı'dan geldi. Özyazıcı yaptığı açıklama'da şunları söyledi.;

AKP İlçe Başkanlığına cevaben;

Öncelikle davetli olmanıza rağmen katılma nezaketi ve cesareti gösteremediğiniz toplantı hakkında tüm siyasi geneleğiniz de olduğu gibi halkı kandırmaya yönelik eksik ve yanlış bilgiler anlatıyorsunuz. 21 Temmuz gecesi başlayan ve 22 Temmuz sabahı afete dönüşen sel felaketinin tarihi konusunda bile siyasi bir rant arayacak kadar muhtaç hale düştünüz.
3 yıllık icraat döneminde hiçbir hizmetin yapılmadığına dair ‘itirafımız’ söylemi ise Arhavi’de yapılan ve yaşanan hizmetlere karşı gözlerinizi nasıl kapattığınız, kulaklarınızı nasıl tıkadığınız ve ne kadar kötü niyetli olduğunuz konusunda bir itiraf gibidir. Bu konuda size söyleyebileceğimiz tek şey yaptığımız programı tekrar dikkatle izlemenizdir.
Sayın Başkan; Belediye Başkanlığımız defalarca talep etmiş olmasına rağmen Belediyemizin son 10 yılını Sayıştay Müfettişleri tarafından incelenmesi bir türlü mümkün OLMAMIŞTIR. Malumunuz siyasi iktidar olarak sizler bu konuda Arhavi Belediyesi’ne bir Sayıştay müfettişi gönderilmesi noktasında bizlere yardımcı olursanız hem sizin döneminiz, hem de 3 yıllık bizim dönemimiz incelenmiş olur.
Borçlar ve alacaklarla ilgili açıklamanız ise keşke toplantıya gelseydiniz cinsindedir, belli ki video kayıtlarında hesap işlerinde çok açık hatalar yapmışsınız. İstediğiniz zaman belediye başkanlığı yetkilileri bu konuda belgelerle sizleri aydınlatmaya hazırdır. 27 milyon ile devir aldığınız söylemi ekranda gördüğünüz sadece kamu ve piyasa borçlarıdır. Doğrusu Kamu,Piyasa ve İller Bankası kredisi toplam Faiz hariç 2019 borcu 35.197.798,83 TL iken güncel borç 22.012.623,15 TL’dir. Devir arazilerini çok güzel yazmışsınız ancak 6 milyon TL’lik piyasa borcunu da ödediğimizi yazmış olsaydınız. Atladığınız bir nokta ise 2019’da belediye 462 bin TL, 2020 yılında 972 bin TL gelir fazlası vermiştir belediye envanterine kazandırılan yeni sıfır araçlar , Boğaziçi mahallesinde sel bölgesinde yapılan alt yapı ve üst yapı çalışmaları için ciddi hizmetler yapıldığı halde ve hizmetlerin devam etmesine rağmen kasada 4 milyon TL durmaktadır. Sözü edilen kasadaki nakit parayı da halkımız için doğru projelerde kullanılacağı planlanmıştır.
2015 yılında gelen 8.5 milyon TL yardım yapıldığını doğrulamışsınız ancak gelen yardımın daha çok olduğunu da bildiğinizi zannediyorum. Bütün yaraların belediye tarafından sarıldığını söyleminiz ise gülünçtür ki Hacılar mahallesine Beton yollar ve fore kazık gibi ciddi bir maliyeti olan çalışmalar bu dönemde yapılmıştır. 2015 yılında Hacılar mahallesindeki afet için gelen para nereye harcanmıştır?
Yapılan Beton,Kilit taşı, Taş Duvar hizmetlerini görememeniz ise siyasi bakış açınızdan kaynaklanmaktadır. Yapılan hizmetler hakkında detaylı bilgi almak istiyorsanız Belediye Başkanlığının kapısı herkese açıktır.
Sokak hayvanları sorununun çözülmesi noktasında Sel felaketinde yaptığımız barınağın da kullanılamaz hale gelmesinden sonra Sayın İçişleri Bakanının talimatına rağmen hükümet tarafından hiçbir yardım maalesef sağlanamamıştır. Belediyemiz imkanları dahilinde mümkün olan çalışmalar yapılmaktadır. Ancak bilinmesi gereken bir gerçek konuyla alakalı belediyemize hiçbir bütçe ayrılmamışken merkezi iktidarın bu konuda Sayın Bakanın verdiği talimat doğrultusunda yardımları beklemekteyiz.
DSİ’ne Belediye Başkanlığı tarafından birkaç kez yazı yazılmış olup hiçbir cevap alınamamıştır. Arhavi’ye yapılacak hizmet için DSİ’nin keyfi beklenmesi söz konusu değildir. Eğer sel olmasaydı gene bir çivi çakılmayacak olması da bu işin gerçeğidir. Eğer belediye başkanımızın yazıları dikkate alınmış olsaydı bugün devletin kasasından milyonlar çıkmayacaktı bunu tebrik etmeniz gerekirken çardakları niye koydunuz diyorsunuz? Kamuoyunun takdirine bırakıyoruz.
Hükümet ve iktidar partisi olarak ülkeyi içine sokmuş olduğunuz ekonomik krizde tüm halkımızın takdiridir ki ticaret yapmak, bir mal ve hizmet üretmek nerdeyse imkansız hale gelmiştir. Buna rağmen Arhavi Çay üretimine devam etmekte ve market raflarındaki yerini ilçemizi tanıtacak şekilde yer almaktadır.
İktidar Partisinin ilçe başkanı olarak halkın elektrik parası ödeyemediği, ısınmak için kömür dahi alamadığı, gıda fiyatlarının tavan yaptığı, akaryakıt litre fiyatlarına her gece zam yapıldığı, bölgemizin tek tarımsal geçim kaynağı olan Çay gübresinin alınamayacak noktadaki fiyat gerçeği ortada dururken yazdığınız yazı gerçeklerden uzak belediyemiz hizmetlerini hazmedemeyişiniz ve halkı yanıltma çabasından başka bir şey değildir.
Çok saygıdeğer Arhavi halkına seslenmek isterim ki; Tüyü bitmemiş yetimin hakkı, Arhavi halkından toplanan vergilerle hizmet yapmaya çalışan Arhavi Belediyesi tarihte ismini aldığı şekliyle ŞEHRİ EMİN’e teslimdir. Bunun teminatı da ülkemizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ün partisi Cumhuriyet Halk Partisi’nin ilkeleriyle, İyi Parti ve ittifak ortaklarımızla güvence altındadır.
Ayrıca sormak isterim ki 10 yıllık döneminizde kaç kez halkı bilgilendirme toplantısı gerçekleştirdiniz? Cumhuriyet Halk Partisi şeffaf bir şekilde halkımızı bilgilendirmeye devam edecektir.
Gelelim sizin verdiğiniz ancak gerçekleşmeyen birkaç müjdelere;
9 Ağustos 2021 tarihinde Devlet hastanesinin C sınıfına geçtiğini müjdesini verdiğiniz halde hastanemizde hiçbir gelişme yaşanmamıştır. Halkımız komşu il ve ilçelere giderek yollarda cefa çekmektedir. Bu sorun ne zaman çözülecektir?
13 Ekim 2021 tarihinde zarar gören 29 köy yolunu bağlayan kavak yolunda altyapı ve asfalt döküleceğini kamuoyuna açıklayıp müjde verdiniz. Ancak bugüne kadar hiçbir gelişme yaşanmamıştır. Araç sahipleri tamirhanelerden çıkamaz oldular.
Bunlar gibi sıralayabileceğimiz birçok örnekler bulunmaktadır.
Kamuoyunun takdirine bırakıyor, sevgi ve saygılarımı sunuyorum.
Erkan ÖZYAZICI
CHP Arhavi İlçe Başkanı
Kaynak: Editör:
Etiketler: Arhavi, Chp, ilçe, başkanı, Erkan, Özyazıcı'dan, Akparti'ye, Cevap,
Yorumlar
Haber Yazılımı