Arhavi’de Dışarıdan Boks Antrenörü Getirilecek İddiasına Yanıt
Haber
29 Kasım 2021 - Pazartesi 21:45
 
Arhavi’de Dışarıdan Boks Antrenörü Getirilecek İddiasına Yanıt
ARHAVİ Haberi
Arhavi’de Dışarıdan Boks Antrenörü Getirilecek İddiasına Yanıt

Arhavi’de Dışarıdan Boks Antrenörü Getirilecek İddiasına Yanıt

Söylentilerine cevabı Arhavili Boks Antrenörü olan fakat esnaflık yapan Yasin ÖZGEN’den geldi.

 

ÇÖZÜMÜ UZAKLARDA DEĞİL ARHAVİ’DE

 

Yerli ve Milli BOKS ANTRENÖRÜ 5 Yıl lisanslı sporculuk yapan Yasin Özgen 32 Yıl aradan sonra 2004 yılında şuan iş adamı olan boks antrenörü AYTUN KÖSE ile İlk Türkiye üçüncülüğünü elde ederek ilçemize madalya kazandırmıştır. Daha sonraki yıllarda çeşitli kilolarda Türkiye ikinciliği ve üçüncülüğü elde ederek madalya kazandırarak Arhavinin isminin Türkiye'de anılmasına ve boks sporunun tekrar alevlenmesine katkı sağlamıştır.

 

Daha sonraki yıllarda kendisini geliştirerek bir çok şampiyonaya katılmış, Anadolu Üniversitesi Spor Yönetimi bölümünü bitirmiş, takip eden yıllarda federasyondan 2. Kademe Boks Anttenörlük belgesini alarak bu işin uzmanı olma yolunda ilerlemeye devam etmiştir. Hayat şartları nedeniyle yıllarca yurtdışında çalışmıştır.

 

Şuanda Arhavi’de esnaflık yapan Yasin Özgen şunları dile getirmiştir. " Biz Arhavi sevdalısıyız. Arhavi’de Türkiye, Avrupa, Dünya ve Olimpiyat şampiyon yetiştirmek mümkündür. Fakat ilk önce yapılması gereken Antrenörlerin istihdamı. Bunun için iki çözüm yöntemi vardır. 1.’si İlçe Spor Müdürlüğü’nden Spor Bakanlığı'nın yeni çıkan genelgesine istinaden Ferdi Antrenörün 12 ay çalıştılması için düğmeye basılması, yer ve spor ekiplanların tahsis edilmesidir. İki hafta önce İlçe Spor müdürlüğümüze dilekçemizi verdik ve cevabımızı bekliyoruz. 2’si ise Belediye bünyesinde antrenörün sözleşmeli çalıştırılarak Spor Kulübü oluşturularak yer ve spor ekiplanların tahsis edilmesidir. Geçmişte yapılan hataların tekrarı Arhavimizi tekrar geriye çekeceği şüphesizdir. Çözüm getirilirse Arhavi boksta gerçekten güçlü ses getirecektir. Dışardan Antrenör getirmekle ayaklarına kırmızı halılar döşemeyle olmayacak duaya amin demek Arhaviye ihanettir. Şahsen fazla bir talebimiz yoktur. Normal şartlar oluşturulursa kısa zamanda Arhavi çocukları sokaklardan uzak, ahlaklı ve sağlıklı bir yaşam içerisinde gizli yeteneklerini ortaya çıkaracak ve milli formayı giymelerine inancım sonsuz olacaktır. Ayrıca Dünya Kata Karete Şampiyonu olan Fatih ÇİÇEK'i kutluyorum. Kardeşimizin de Arhavide sporcu yetiştirememesi çok üzücü,sahip çıkılması gerekiyor." diyerek istenildiğinde çözümün kolay olduğunu vurguladı.

 

Kaynak: (İHA) - İhlas Haber Ajansı Editör:
Etiketler: Arhavi’de Dışarıdan Boks Antrenörü Getirilecek İddiasına Yanıt
Yorumlar
Haber Yazılımı