ARHAVİ GENÇLİK MERKEZİ’NDE ÇALIŞMALAR DEVAM EDİYOR
Haber
23 Ağustos 2021 - Pazartesi 16:15
 
ARHAVİ GENÇLİK MERKEZİ’NDE ÇALIŞMALAR DEVAM EDİYOR
ARHAVİ Haberi
ARHAVİ GENÇLİK MERKEZİ’NDE ÇALIŞMALAR DEVAM EDİYOR

ARHAVİ GENÇLİK MERKEZİ’NDE ÇALIŞMALAR DEVAM EDİYOR

Arhavi gençlik merkezi faaliyetlerine hız kesmeden devam ediyor. Pek çok branşta gençlere hizmet veren Gençlik Merkezi, yıl boyunca çalışmalarını sürdürüyor.

Covid-19 kısıtlamalarının kaldırılması ile birlikte gençlik merkezinin çalışmaları artırıldı. Sosyal ve kültürel faaliyetlerin yer aldığı merkezde son dönemde sportif faaliyetlerin yoğunlukta olduğu belirtildi. Gençlerin ücretsiz olarak kayıt olabildiği ve hiçbir çalışmanın ücret karşılığı verilmediği gençlik merkezinde; gönüllük faaliyetleri kapsamında farkındalık eğitimleri, fidan dikme etkinlikleri, hayvan bakımları gibi birçok faaliyet gerçekleştiriliyor. Merkezde 5 branşta halk eğitim destekli eğitim veriliyor. Birçok gençlik merkezinde olmayan bir avantaja sahip Arhavi gençlik merkezi, 3 yıldır özel eğitim gereksinimi duyan çocuklara gönüllü olarak tüm antrenörler tarafından spor eğitimi verildiği öğrenildi.

Gençlik Merkezi Erol Tosun koordinesinde 2 Gençlik Lideri 1 Spor Eğitim uzmanı görev yapıyor. Spor ilçe müdürlüğü antrenörlerinin eğitimleri eşliğinde ve 5 branşta da halk eğitim müdürlüğü ortaklığında faaliyetler yapılırken, Yaz Okulu faaliyetleri ağustos sonu tamamlanmış olup, okulların açılmasıyla birlikte benzer branşlarda eğitimlere devam edileceği ifade edildi.

Gençlik Merkezi’nin İHH, Lösev, Belki de Sensin ve Kızılay adlı 4 sivil toplum kuruluşu ile ortak hareket ettiğini söyleyen Gençlik Lideri Seçil Altın,” Biz aynayız. Gençlik Merkezleri olarak da o aynalarımızı temiz tutmaya çalışıyoruz. Çocukların serbest zamanlarını doğru geçirmeleri için faaliyetler yapıyoruz.” ifadelerini kullandı. 

Gençlik merkezi ana programları, bölge ve öğrencilerin ihtiyaçları dahilinde faaliyetler ve eğitimler gerçekleştiriliyor. Akademi Faaliyetleri ve Kulüp Faaliyetleri Şeklinde iki kategoride faaliyetler yürütülürken toplam 20 branşta ki yaz okulu faaliyetleri sürdürülüyor. 3980’e yakın üye ve 400’e yakın aktif gence hizmet verilmekte. Aktif olarak hizmet verilen branşlar ve gönüllülük kulüpleri şu şekilde

GÖNÜLLÜLÜK KULÜBÜ (TİMİ)

Sevgi ve Merhamet timi

Eğitim Timi

Sıfır Atık Timi

Çevre timi

Sağlık timi

Acil Durum ve Afet Timi

 

AKTİF EĞİTİM VERİLEN BRANŞLAR

Basketbol

Badminton

Voleybol

Tenis

Bocce

Ayak Tenisi

Kano

Karate

Güreş

Masa Tenisi

Oryantiring

Kısa Film yapımı

Robotik Eğitimi

Halk oyunları

Satranç

Zekâ oyunları

Piyano

Step Aerobik

Resim

Çocuk zumba

(Spor ilçe Müdürlüğü ve Gençlik Merkezinde yapılan faaliyetler)

Kaynak: (İHA) - İhlas Haber Ajansı Editör:
Etiketler: gençlik merkezi,genç,spor
Yorumlar
Haber Yazılımı