Arhavi Sanat ve Tasarım Fakültesin'in Vizyonunu Değiştirecek Atama
Haber
15 Mayıs 2021 - Cumartesi 10:22
 
Arhavi Sanat ve Tasarım Fakültesin'in Vizyonunu Değiştirecek Atama
Arhavi Sanat ve Tasarım Fakültesin'in Vizyonunu Değiştirecek Atama
ARHAVİ Haberi
Arhavi Sanat ve Tasarım Fakültesin'in Vizyonunu Değiştirecek Atama

Artvin Çoruh Üniversitesi Rektörlüğü’ne Mustafa Sıtkı Bilgin’in Atamasının Ardından Üniversitenin Birimlerinde Kritik Atama Ve Değişikliklerine Gidiliyor. Eğitim Öğretimi Arhavi’deki Yerleşkesinde Sürdüren Arhavi Sanat Ve Tasarım Fakültesi’nin Vizyonunu Değiştirecek Bir Atama Gerçekleştirildi.
Bir Süredir Atılım Yapması Beklenen Fakültenin Dekanlığına Artvin Orman Fakültesi’nde Büyük Başarılar Elde Etmiş Önemli Bir İsim Olan Prof.Dr Zafer Ölmez Atandı. Artvin Orman Fakültesi’nde Gerçekleştirdiği Çalışmalar İle Tüm Türkiye’de Orman Fakültesi’nin Adını Duyurmayı Başaran Ve Önemli Bilimsel Çalışmalara Ve Faaliyetlere İmza Atmasını Sağlatan Ekibin Başında Bulunan Ölmez Arhavi Sanat Ve Tasarım Fakültesi Dekanlığına Atandı.

 

Prof. Dr. Zafer Ölmez Kimdir?

1972 yılında Adana İli Ceyhan İlçesinde doğan Zafer ÖLMEZ, orta öğrenimini Adana Düziçi Öğretmen Lisesinde tamamladıktan sonra, KTÜ Orman Fakültesinden 1994 yılında “Orman Mühendisi” olarak mezun oldu. KTÜ Fen Bilimleri Enstitüsünden 1997 yılında “Orman Yüksek Mühendisi” ve 2001 yılında “Doktor” unvanlarını aldı.

1995 yılında Kafkas Üniversitesi, Artvin Orman Fakültesine “Araştırma Görevlisi” olarak atanan Ölmez, 2002’de “Yardımcı Doçent”, 2007’de “Doçent” unvanlarını aldı. Şubat 2013’te ise Artvin Çoruh Üniversitesi Orman Fakültesine “Profesör” olarak atandı.

Öğretim üyeliği sırasında, Artvin Orman Fakültesi Dekan Yardımcılığı, Artvin Sağlık Yüksekokulu Müdürlüğü, Ormancılık Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürlüğü görevlerini yürütmüştür. Bu görevlerin yanı sıra Sağlık Yüksekokulu Yönetim Kurulu, Meslek Yüksekokulu Yönetim Kurulu, Fakülte Kurulu, Fakülte Yönetim Kurulu, Bilimsel Araştırma Projeleri (BAP) Komisyonu, Etik Kurul üyeliği gibi görevlerde bulunan Prof. Dr. Zafer ÖLMEZ halen Fen Bilimleri Enstitüsü Müdürlüğü görevini yürütmektedir.

Yönetiminde tamamlanan 20 adet Yüksek Lisans tezi bulunmaktadır. Ayrıca 5 adet TÜBİTAK, 1 adet Avrupa Birliği, 2 adet Doğu Karadeniz Kalkınma Ajansı (DOKA) destekli projeleri ile 2 adet BAP projesi ve 7 adet ulusal düzeyde destekenen toplam 17 adet projesi bulunmaktadır. Dünya Bankası destekli GEF-II Biyoçeşitlilik ve Doğal Kaynak Yönetimi projesinde danışman olarak çalışmıştır. 23 adedi uluslararası indekslerde taranan dergilerde olmak üzere 70 adet bilimsel yayını bulunmaktadır.

Çeşitli bilimsel toplantılar için ve Erasmus Programı kapsamında Almanya, İtalya, Çek Cumhuriyeti, Macaristan, Gürcistan ve Letonya’da, YÖK bursuyla araştırma amaçlı 3 ay süreyle Çek Cumhuriyetinde (Czech University of Life Sciences Prague) bulunmuştur.

Evli ve 1 çocuk babası olan Prof. Dr. Zafer ÖLMEZ, İngilizce bilmektedir.

 

Kaynak: (İHA) - İhlas Haber Ajansı Editör:
Etiketler: arhavi,sanat,tasarım,fakültesi,dekan,zafer,ölmez
Yorumlar
Haber Yazılımı