Bölge Ziraat Odaları birleşti Ortak Çay Kanunu Basın bildirisi Yayınladı.
Haber
17 Temmuz 2021 - Cumartesi 10:08
 
Bölge Ziraat Odaları birleşti Ortak Çay Kanunu Basın bildirisi Yayınladı.
Bölge Ziraat Odaları birleşti Ortak Çay Kanunu Basın bildirisi Yayınladı.
ARHAVİ Haberi
Bölge Ziraat Odaları birleşti Ortak Çay Kanunu Basın bildirisi Yayınladı.

ada2 Bölge Ziraat Odaları birleşti Ortak Basın bildirisi Yayınladı.

Toplantı sonuç bildirimi okumadan Rize ilimizde dün akşam üstü meydana gelen sel felaketinde kaybettiğimiz vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet yaralılarımıza da acil şifalar diliyoruz Rabbim bu apartta görev yapan devlet görevlilerimiz başta olmak üzere tüm yardımseverlerin bize güç kuvvet versin 

2021 yılı sezonu Zorlu koşullarda kovid-19 virüsü gölgesinde başlamış olup Çaykur Genel müdürlüğümüzün yüksek kodu açıklaması ve Cumhurbaşkanımızın fiyatı açıklaması ile her zamanki gibi özel sektörün en düşük fiyatı uygulama ve uzun saçlı politikaları ile çiftçimizin alınterini Elinden alması sonucu bir sürgünü bitirmiş Şimdi de ikinci Sürgün çay hassasına başlamış bulunmaktayız.

Sürgünde yaş çay fiyatını düşürme de bahane üreten Kuruçay üretim maliyetini öne süren ve kuru çay fiyatı düşük olduğunu bahane eden özel sektör Kuruçay Azam gelmesine rağmen Çiftçimizin alın terini çalmaya ve düşük fiyat politikası devam ettirmektedir.

Çiftçimizin alın terini çalan Çaykur Çay alımında sıkıştığı zaman fiyatını düşürerek çiftçimizin elinden ucuz fiyata çayalan Özel sektör çay fabrikaları sahipleri ve sözlü kendileri çay Sanayicileri olarak tanıtan işadamlarını kınıyoruz çiftçilerimizin helal olmayacaktır helal ‘da değildir fırsatçılık hiçbir Tüccara yakışmayan bir davranıştır.

 Sayın Cumhurbaşkanımız ve bakanımız 

Bizde çay üreticisi olarak şimdiye kadar üretimde kaldık Sabah devam etmekte isek bölge biraz da olsa nefes alıyorsa sizlerin çiftçimizin sigortası olarak gördüğümüz Çaykur Genel müdürlüğümüzün bölgeye hizmet vermesinden dir.

bizlerin çay sektörünün yaş çay üreticileri olarak en büyük sorunumuz çay sektörünün bir olmayışı ve çay kanunumuzun halen çıkmasıdır  Her bakan döneminde avutucu çalışmalar ve gizli yürütülen Ilişkide devam  etmektedir. Bizler bu konuları anlatma da muhatap bulamamakdayız.

 Sayın Cumhurbaşkanımız

 Karadeniz bölgesi evladı olarak çayı bizden daha iyi bilirsiniz buna Biz Çiftçiler eminis onlarla ilgili olarak size ne söyleniyor bilmiyoruz sektörde herkesin sıkıntısı had safhada olup sektörde bir düzen yoktur sizin çay fiyatınızı açıklamanız ve çaykuru desteklemeniz bölgeyi rahatlatmak da fakat Özel sektör her fırsatta kanun düzenlemesi olmadığı için fırsatçılık yaparak sizin açıkladığımız fiyatın 1.5 TL altında yani kilosunu 25 TL'den çay almaktadır buna hiç kimsede dur demektedir.

 Sayın Cumhurbaşkanım

 bakanımızın tanımadığı ile Recep Tayyip Erdoğan'ın üniversitemiz çalışması yapmış Bizler ve sektörün tüm bileşenleri Bu çalışmanın içinde yanlış bulunmaktadır.Bu hazırlanan taslak bakanlığımıza sorulmuş olup fakat sonuç alınamamaktadır çalışmalar gizli yürütülmektedir.

Yaş çay üreticileri olarak Bölgesi'ndeki 17 Ziraat Odası başkanları olarak bu kanunun bir an önce ele alınarak Önümüzdeki yasama döneminde kanunun çıkarılmasını talep etmekteyiz özel sektörün düşük fiyat politikasına son verilmelidir.

Bölgenin bir çay üreticisi ve bölgenin bir çay üreticisi ve bölgenin evladı olarak bizleri duyacağınız da ve sorunu çözeceğinize İnancımız tamdır.

Bölgenin kalkınması ile ilgili olarak çalışmalarınızdan ötürü baştan yüzümüzün evladı olarak şahsınıza ve bölgenin kalkınması için tüm çaba gösteren kadromuza teşekkür ediyoruz. 

daima çiftçilerimizin sorunlarını dile getirerek haklı mücadelemizde bizi yalnız bırakmayan tezgah genel başkanımız Şemsi Bayraktar olmak üzere tüm kadrosuna teşekkür ederiz.

 

 

Kaynak: (İHA) - İhlas Haber Ajansı Editör:
Etiketler: bölge,ziraat,odaaları,birleşti,çay,sorunu
Yorumlar
Haber Yazılımı