Çay üreticilerinin dikkatine iade paralar için son tarih 30 aralık
Haber
03 Aralık 2021 - Cuma 15:38
 
Çay üreticilerinin dikkatine iade paralar için son tarih 30 aralık
Çay üreticilerinin dikkatine iade paralar için son tarih 30 aralık
ARHAVİ Haberi
Çay üreticilerinin dikkatine iade paralar için son tarih 30 aralık

Tarımsal desteklerde vergi iadesi 5 Yıl boyunca ödenen vergi ve kesintilerin geri ödeme müracaatları başlamıştı.

Gelir Vergi Kanunu'nda yapılan değişiklik sonucu, kamu kurum ve kuruluşları tarafından yapılan tarımsal destek ödemeleri üzerinden tevkif edilerek tahsili yapılan gelir vergisi, çiftçilerin düzeltme zamanaşımı süresi içinde tarha yetkili vergi dairelerine başvurmaları ve dava açmamaları, açılmış davalardan vazgeçmeleri şartıyla, tahsil tarihinden itibaren hesaplanacak faiziyle ret ve iade ediliyor.

Çiftçiye verilen tarımsal destek ödemelerinden stopaj kesintilerinin üreticiye geri iadesiyle ilgili 26.10.2021 tarih 31640 sayılı resmi gazete’de yayımlanarak yürürlüğe giren 7338 sayılı kanun gelir vergisi kanun 92. Madde ile “Bu maddenin yürürlüğe girdiği tarihten önce kamu kurum ve kuruluşların tarafından yapılan tarımsal destek ödemeleri üzerinden tevkif edilerek tahsil edilen gelir vergisi, çiftçilerin düzeltme zaman aşımı süresi içinde tarha yetkili vergi dairelerine başvurmaları ve dava açmamaları, açılmış davalarda vazgeçmeleri şartıyla, 313 sayılı vergi usul kanunu düzeltmeye ilişkin hükümleri uyarınca, tahsil tarihinden itibaren aynı kanunun 112. Maddesinin (4) numaralı fıkrası hükmüne göre hesaplanacak faiziyle birlikte red ve iade edilip” denilmektedir.

Çay üreticisi Cafer Kuru Çay Haber’e yaptığı açıklamada çiftçilere ödenen tarımsal destekleme stopaj kesintilerinin iadesiyle ilgili bulunmuş olduğu vergi dairelerine üreticiler şahsen, vekalet ile posta yolu ve interaktif vergi dairesi üzerinden dilekçe ile müracaat edilebilmektedir. 

Çay üreticileri kırtasiyelerden temin edecekleri dilekçe örnekleriyle şahsen vergi dairesine müracaatlarını yapmaları gerekmektedir. Vergi dairesi toplamış olduğu dilekçeleri işleme sokup üreticinin banka hesaplarına tarımsal destek stopaj kesintilerinin iadesini yapacaktır.
Ayrıca, tarım sektörü ve çiftçilerin desteklenmesi için kamu kurum ve kuruluşları tarafından yapılan tarımsal destekleme ödemelerden herhangi bir vergi kesintisi yapılmayacak.

VERGİ DAİRESİNE VERİLECEK OLAN DİLEKÇEYİ AŞAĞIDAKİ ADRESTEN İNDİRİNİZ.

vergi

Kaynak: (İHA) - İhlas Haber Ajansı Editör:
Etiketler: Çay üreticilerinin dikkatine iade paralar için ilgili dilekçe indirebilirsiniz
Yorumlar
Haber Yazılımı