Hopa Hamsili Ekmeğe Çoğrafi İşaret Aldı
Haber
07 Ekim 2021 - Perşembe 10:55
 
Hopa Hamsili Ekmeğe Çoğrafi İşaret Aldı
Hopa’nın Hamsili Ekmeği Çoğrafi İşaret Aldı
ARHAVİ Haberi
Hopa Hamsili Ekmeğe Çoğrafi İşaret Aldı

Hopa’nın eşsiz lezzetlerinden hamsili ekmek Türk Patent ve Marka Kurumunca tescillenerek coğrafi işaret belgesi aldı. Hopa Ticaret ve Sanayi Odasının girişimleriyle 2019 yılında gerçekleştirilen ilk başvurunun ardından yaklaşık 2 yıl süren uğraşların ardından Hopa Hamsili Ekmeği Coğrafi İşareti alınarak ilçenin ve bölgenin kültür mirasına kazandırılıp koruma altına alındı.

Hopa Hamsili Ekmeğinde mutlu sona ulaşılmasının ardından Hopa TSO Yönetim Kurulu Başkanı Osman Akyürek açıklamada bulunarak süreç hakkındaki değerlendirmelerini paylaştı. Akyürek yaptığı açıklamada ‘ Hopa ve Kemalpaşa’ya yeni bir coğrafi işaretli ürün kazandırmış olmanın sevincini yaşıyoruz.

Çalışmalarda büyük emeği olan Hasan Azaklı hocamıza, bilgi ve belgelerin araştırılmasına katkı sunan Meclis ve Yönetim Kurulu üyelerimize, Oda Genel Sekreteri ve diğer personelimize teşekkür ediyorum. Hopa Laz Böreğinde olduğu gibi coğrafi işaret tescili sonrasında Hopa Hamsili Ekmeğinin de ekonomiye kazandırılması için gerek kalkınma ajansı destekleri gerekse diğer hibelerle ilgili çalışmalarımız bugünden başlatıyoruz. Hopa ve Kemalpaşa’ya hayırlı olsun’ ifadelerini kullandı. 

Kaynak: (İHA) - İhlas Haber Ajansı Editör:
Etiketler: hopa,hamsili,ekmek,çoğrafi,işaret
Yorumlar
Haber Yazılımı