Kafkasör'de Doğa Yürüyüşü ve Çevre Temizliği
Haber
12 Haziran 2021 - Cumartesi 11:08
 
Kafkasör'de Doğa Yürüyüşü ve Çevre Temizliği
Kafkasör'de Doğa Yürüyüşü ve Çevre Temizliği
BORÇKA Haberi
Kafkasör'de Doğa Yürüyüşü ve Çevre Temizliği

Artvin Valisi Yılmaz Doruk’un eşi Meral Doruk’un himayelerinde “Sıfır Atık ve Çevre Temizliği Bilincinin” oluşturulması amacıyla Kafkasör Yaylası'nda doğa yürüyüşü ve çöp toplama etkinliği düzenlendi.
Doğal güzellikleriyle ünlü bin 200 rakımlı Kafkasör Yaylası’nda “Çevre Haftası” etkinlikleri kapsamında "Sıfır Atık ve Çevre Temizliği" konusunda farkındalik oluşturmak amacıyla Artvin Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü, Milli Eğitim İl Müdürlüğü, Çevre Şehircilik İl Müdürlüğü, İl Özel İdaresi Müdürlüğünde görevli kamu personeli kadınlardan oluşan “Çevre Timi Gönüllüleri” doğa yürüyüşü yaparak, mesire alanında çöp topladı.
Artvin Valisi Yılmaz Doruk’un eşi Meral Doruk, burada yaptığı konuşmada, çevre gönüllüleri kadınlarla bir araya gelerek, Kafkasör Yaylası’nda hem doğa gezisi hem de çöp temizliği etkinliğini gerçekleştirdiklerini söyledi.
Doğada gezmeyi ve yürüyüş yapmasını seven birisi olduğunu belirten Doruk, “Doğada gezmeyi ve yürüyüş yapmasını çok seviyorum. Doğada gezerken de farkettiğim çöpler beni çok rahatsız ediyordu. Bugün düzenlediğimiz bu etkinliği de bu düşünceden yola çıkarak gerçekleştirdik. Gönüllülerden oluşan yaklaşık 40 kişilik ekibimizle birlikte hem doğada yürüyüş yapma fırsatı bulduk hem de çöp topladık. Bu anlamlı etkinliğe katılan tüm gönüllü kadınlarımıza çok teşekkür ediyorum. Pandemide bizleri koruyan maskeden tutunda özellikle doğanın yok edemediği pet şişeler, kağıt, naylon gibi bir sürü atık ve çöp topladık.” dedi.
Amaçlarının çevre konusunda bir farkındalık oluşturmak olduğunu kaydeden Doruk, “Doğaya ve çevremize insanların çöp atmasını engellemeye yönelik bir faaliyeti gerçekleştirdik. Çöplerimizi çöp kovalarına atarsak daha temiz bir çevreye ve doğaya sahip oluruz diye düşünüyorum.” diye konuştu.
Gençlik Hizmetleri Şube Müdürü Tülay Yılmaz Özdemir ise, “Kafkasör’de arkadaşlarımızla birlikte çevre temizliği yaptık. Çevre temizliği konusunda bir farkındalık oluşturmak istedik. Bu etkinliğimize katılan başta Meral Doruk Hanımefendi olmak üzere tüm herkese çok teşekkür ediyorum.” dedi.
Etkinliğe katılan Havva Dayal ise, etkinliğe gönüllü olarak katıldığını belirterek, pandemi dolayısıyla yaklaşık 14 aydır doğaya çıkamadığını etkinlik sayesinde hem doğada yürüyüş yapma fırsatı bulduğunu hem de anlamlı bir etkinliğe katılmanın mutluluğunu yaşadığını söyledi.

WhatsApp Image 2021-06-12 at 11-08-06 (1) WhatsApp Image 2021-06-12 at 11-08-06 (2) WhatsApp Image 2021-06-12 at 11-08-06 WhatsApp Image 2021-06-12 at 11-08-07 (1) WhatsApp Image 2021-06-12 at 11-08-07 WhatsApp Image 2021-06-12 at 11-08-08

Kaynak: (İHA) - İhlas Haber Ajansı Editör:
Etiketler: borçka
Yorumlar
Haber Yazılımı