Leman Sam’dan Dikkat Çeken Arhavi Paylaşımı
Haber
10 Ocak 2022 - Pazartesi 08:33
 
Leman Sam’dan Dikkat Çeken Arhavi Paylaşımı
ARHAVİ Haberi
Leman Sam’dan Dikkat Çeken Arhavi Paylaşımı

Leman Sam’dan Dikkat Çeken Arhavi Paylaşımı


Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın çağrısıyla sokak köpeklerini toplatan Arhavi Belediye Başkanı Vasfi Kurdoğlu'nun ismini de yazan Leman Sam, şu ifadelerde bulundu; Sosyal medya hesabından sokak hayvanlarını toplayan belediyeleri ifşa edeceğini açıklayan Leman Sam, Arhavi Belediyesi'ni hedef aldı. 

"Yasalara aykırı olarak köpekleri toplatan belediyeleri ifşa edeceğim. Bugün duyduğum; Arhavi Belediyesi, CHP, Vasfi Kurdoğlu."

WhatsApp Image 2022-01-09 at 18-52-58 WhatsApp Image 2022-01-09 at 18-52-59

 

 

Öte yandan Konuyla ilgili açıklama yapan Hayvanseverler

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın hasta, güçten düşmüş ve yasaklı ırklarla ilgili önlem alınması, güvenli ve sıcak bakımevleri kurması çağrısı üzerine belediyelerin sokaktaki tüm hayvanların toplaması çözüm değildir.Çıkan kanunda şu maddeler var bunu belediyeler suistimal ediyor.

Yerel yönetimler, gönüllü kuruluşlarla iş birliği içerisinde, sahipsiz ve güçten düşmüş hayvanların korunması için hayvan bakımevleri kurarak onların bakımlarını ve tedavilerini sağlar ve eğitim çalışmaları yapar. Ayrıca yerel yönetimler, ilgili karar organının uygun görmesi halinde hayvan hastanesi kurar.”

“Kedi ve köpek sahipleri, hayvanlarını dijital kimliklendirme yöntemleriyle kayıt altına aldırmakla yükümlüdürler.”

“Dijital kimliklendirme yöntemlerine ilişkin usul ve esaslar Bakanlıkça yürürlüğe konulacak yönetmelikle belirlenir.”

STK'lar sokak hayvanları sorununun çözümü isteniyorsa etkin kısırlaştırma ve sahipli hayvanların terkinin ve üremesinin durdurulması ile çözüleceğini, belediyeler bu işe kaynak ayırması gerektiğini ve hızla kısırlaştırma yapması gerektiğini belirtiyorlar.

Bunları yapmadıkça sorunun büyüyerek artacağını vurguluyorlar. Ve çözümün asla hayvanların barınaklara tıkılması olmadığını vurguluyorlar. Ortada ne yeterli barınak ne de barınağa sokularak bitecek bir sorun var. Tek Sorun hayvanların Kısırlaştırılmaması acilen belediyeler kısırlaştırma yapmalı çağrısında bulundular. Cumhurbaşkanının talimatını suistimal eden belediyelere yönelik gerekli önlemin alınmasını talep ettiler

Kaynak: (İHA) - İhlas Haber Ajansı Editör:
Etiketler: Leman Sam’dan Dikkat Çeken Arhavi Paylaşımı
Yorumlar
Haber Yazılımı