Pilarget doğa ve Yaşam Derneği kamulaştırma ile ilgili toplantı yaptı.
Haber
17 Ocak 2022 - Pazartesi 11:09
 
Pilarget doğa ve Yaşam Derneği kamulaştırma ile ilgili toplantı yaptı.
ARHAVİ Haberi
Pilarget doğa ve Yaşam Derneği kamulaştırma ile ilgili toplantı yaptı.

Arhavideki bazı köyleri acele kamu çalışması ile el birliği ile yok edeceklerlerini dile getiren plarget doğa ve yaşam derneği üyeleri ile birlikte Ulukent muhtarı Necati canoğlu , Balıklı köyü muhtarı Muzaffer Şivil ,Geçmiş dönem ticaret odası başkanı şadi yıldızcan geçmiş dönem belediye başkanı mehmet çorbacıoğlu ,arhavispor klübü yöneticilerinden murat çorbacı ile bilgilendirme toplantı yaptılar.
Öte yandan Pilarget yaşam derneği saka 1 saka 2 hes projesi 4 mb düşük kapasiteli bir projenin acil kamulaştırma adı altında 7 köyü barındıran acele kamulaştırmasının altında maden ocağımı var? Diyerek kamulaştırmaya hayır diyoruz. Dedi.


İMAR İZİNİN İPTALİ DAVASI DEVAM EDİYOR ŞUANDA YÜRÜTME DURDURMA KARARI ALINDI.


HES’ler için açtıkları davanın devam ettiği dile getiren Pilarget Doğa ve Yaşam Derneği Hazım Kurdoğlu, “Rize İdare Mahkemesinde İmar izninin iptali davası devam ediyor şuanda yürütme durdurma kararı alındı inşallah önümüzdeki günler’de mahkeme bizi haklı bulup gereğini yapacaktır. Diye konuştu Pilarget Doğa ve Yaşam Derneği arhavideki acele kamulaştırılacak arazilerin ada parsel ve mevki bilgilerini paylaştı..

Öte yandan İl genel meclis üyesi Hüseyin Uzunhasanoğlu Yaptığı basın açıklamasında şunları söyledi ; 

Arhavideki bazı köyleri acele kamu çalışması ile el birliği ile yok edeceklerlerini dile getiren plarget doğa ve yaşam derneği üyeleri bir Ulukent , Balıklı, muhtarları,dernek üyeleri,ve vatandaşlarla bir araya gelerek
Pilarget yaşam derneği sata 1 sata 2 hes projesi 4 mb düşük kapasiteli bir projenin acil kamulaştırma adı altında 7 köyü barındıran acele kamulaştırmasına hayır diyoruz. Dediler.


ÇED İPTAL’ DAVASI DEVAM EDİYOR
HES için açtıkları davanın devam ettiği dile getiren Pilarget Doğa ve Yaşam Derneği Hazım Kurdoğlu, “Rize İdare Mahkemesinde ÇED'in iptali için hukuki sürecimiz sürüyor. 10 Eylülde bilirkişi incelemesi yapıldı. Dava sonucunda arkadaşlarımızın ikisi yanlış beyan vermekten suçlandılar. Buradaki doğal yaşamı yok edecek projeye karşı mücadelemiz sürecek. Temmuzda yapılan toplantıda bazı Meclis üyeleri ‘ret' ve ‘çekimser' kullanırken bugün onayladılar. Bu kısa süreçte ne değişti? Şimdi imar planlarına karşı hukuki süreci de başlatacağız” diye konuştu.
Pilarget Doğa ve Yaşam Derneği arhavideki acele kamulaştırılacak arazilerin ada parsel ve mevki bilgilerini paylaştı. 

Arhavi İl genel meclis üyesi Hüseyin UZUNHASANOĞLU Açıklama Yaptı ;
Arhavi’de derenin taşması sonucu sel meydana gelirken, Bazı yayın organlarında 'HES patladı, böyle oldu' başlıklı Bazı basın yayın organlarında Arhavi ilçe merkezindeki taşkının, baraj patlaması sonucu meydana geldiğine dair asılsız haberler çıkmıştır" Zaman zaman kamoyunu yanlış bilgilendiren bu kişiler heslere hayır adı altında siyasi örgütlenme yapmaktadır. Dedi öte yandan hesin faydalarını dile getiren Uzunhasanoğlu zararlarını gündeme getireceklerine faydalarınıda yazsalar neden yazmıyorlar çünkü niyetleri farklı diyerek heslerin faydalarını sıraladı.

YERİ GELDİĞİNDE BENDE ONAY VERMEDİM.

‘Arhavi‘de ev yapılması planlanan saka 1 ve 2 doğal yaşamı ve o bölgede yaşayan insanların yaşam alanları içerisinde yer aldığı için bu konudaki düşüncelerimi açık ve nettir gerek imar Komisyonu başkanlığında gerekse de meclis oylamalarında bu testlerin yapımına ret oyu verdim bu düşüncelerimde değişiklik olmadığı gibi 2-3 mg Hesten’de katkı sağlayacağını düşünmüyorum. Şuanda kamulaştırma ile ilgili herhangi bir çalışma yok yanlış bir algı oluşturmayalım.

HES’in Faydaları Nelerdir?
1. HES kurulumu ile akarsulardaki suların boşa akması önlenmekte ve bu akış enerjiye dönüştürülerek insanlığa fayda sağlamaktadır.
2. HES’ler UNESCO ve Avrupa Birliği tarafından çevre dostu olarak tanımlanmaktadır. Kuruldukları alanlara yeni istahdam olanakları yaratan HES’ler aynı zamanda o bölgenin kalkınmasını da sağlamaktadır.
3. HES projeleri, oluşturulması planlanan yörenin ekonomisine de katkı sağlamakta ve dışa bağımlılığı azaltmaktadır.
4. Hidroelektrik Santrali atık oluşturmamakta bu sayede çevreyi kirletmemektedir. Ayrıca HES’ler yüksek verim sağlayan, yenilenebilir, temiz yapılardır. Uzun ömürlüdürler aynı zamanda HES’lere yapılan yatırımların karşılığı kısa vadede geri alınmaktadır.
5. Yerli bir kaynak olması, düşük maliyetli olması ve çevreye uygun olması HES’leri önemli bir kaynak haline getirmektedir. Ayrıca beraberinde ekonomik bağımsızlığı da getireceği için dışa bağımlılığın azalmasına yardımcı olmaktadır. İfadesini kullandı.

WhatsApp Image 2022-01-14 at 21-24-36

SAKA 1-2 HES KAMULAŞTIRILACAK ARAZİLER

Kaynak: (İHA) - İhlas Haber Ajansı Editör:
Etiketler: Pilarget doğa ve Yaşam Derneği kamulaştırma ile ilgili toplantı yaptı.
Yorumlar
Haber Yazılımı