Tarihi Çiftreköprüler Alanı Ne Kadar Güvende ?
Haber
13 Temmuz 2021 - Salı 17:04
 
Tarihi Çiftreköprüler Alanı Ne Kadar Güvende ?
Tarihi Çiftreköprüler Alanı Ne Kadar Güvende ?
ARHAVİ Haberi
Tarihi Çiftreköprüler Alanı Ne Kadar Güvende ?

Arhavi’de tarihi 'Çifte Köprüler' Turizm’e Hazır mı ?

Artvin'in Arhavi ilçesinde birbirini tamamlayan ve tam daire özelliği taşıyan tarihi 'Çifte Köprüler' yöreyi ziyaret eden yerli ve yabancı turistlerin uğrak mekanları arasında yer alıyor.

   Fakat bölgede hiçbir güvenlik önlemi ve mobese hizmetinin olmayışı turistleri tedirgin ediyor. Geçen Pazar günü Hulusi Yılmaz isimli esnaf bir vatandaşın kaybolmasıyla gündeme gelen çifte köprü Mevkii’nde mobese güvenlik kameralarının olmayışı bölgeye intikal eden jandarma ekiplerinide zor durumda bıraktı. Aynı zamanda köprü ayaklarında ve etrafından herhangi bir güvenlik bariyeri olmayışıda ikinci tehlikeninde meydana geleceği sinyalini vermekte. Yetkililerden bir an önce bu turizm bölgesiyle ilgili çalışmalarını başlatmasını tüm Arhavililer olarak istemekteyiz.

Arhavi ilçesinde 18'inci yüzyılda Osmanlı döneminde yaptırılan, birbirini tamamlayan ve tam daire olma özelliği taşıyan tarihi "Çifte Köprüler", yöreyi ziyaret eden turistlerin uğrak mekanları arasında yer alıyor.

Türkiye'nin kuzey doğusunda, Gürcistan sınırında yer alan Artvin, yaban hayatını, bitki çeşitliliğini, yaşlı ormanları, göl ve şelaleleri barındıran eşsiz doğasının yanı sıra asırlara meydan okuyan taş köprüleriyle de alternatif turizmde ilgi odağı konumunda.

Artvin ve ilçelerinde birçoğu Osmanlı döneminde inşa edilen yirminin üzerinde köprü, yöreye özgü taş işçiliğinin önemli örneklerini geçmişten bugüne taşıyor.

Kaynak: (İHA) - İhlas Haber Ajansı Editör:
Etiketler: tarihi,çifteköprü,ne,kadar,güvende,mobese
Yorumlar
Haber Yazılımı