Uzunhasanoğlu'ndan kavak yolu itirafı
Haber
13 Mart 2022 - Pazar 09:20
 
Uzunhasanoğlu'ndan kavak yolu itirafı
ARHAVİ Haberi
Uzunhasanoğlu'ndan kavak yolu itirafı

Arhavi'de 22 Temmuz'da ve ilerleyen günlerde yaşanan yoğun yağışlar nedeniyle sel felaketleri yaşanmıştı. Selin etkisiyle ana deredeki tahkimatların yıkılması sonucu Kavak Yolununun parça parça bölümlerini sel yıkmıştı.

Dsi ve Karayolları tarafından kavak yolu dolduruldu Fakat sonrasında Kavak Yolunda oluşan çukurlar sürücülerin tepkisine neden oldu. Yoldaki çukurlar ve toz nedeniyle her an trafik kazası ile karşı karşıya kalındığını belirten sürücüler, Bu durumdan çok rahatsız .Uzun zamandır asvaltlanmayan yolun nedenini arhavi il genel meclis üyesi sosyal medyada yaptığı açıklama'da şunları söyledi;

 
Kamuoyuna bilgilendirmedir.
 
Değerli hemşerilerim. Sizlerden aldığımız yetki ile yaklaşık üç yıldır ilçemizde il genel meclis üyeliği, İlimizde de İmar, Bayındırlık ve Turizm komisyonu başkanlığı görevini üstlenerek Devletimizle milletimiz arasında köprü oluşturarak yeteneklerimiz ölçüsünde memleketimize hizmet etmeye çalışıyoruz. ŞİMDİ:Yaptığımız bir çok hizmetin yanında yapamadığımız Kavak yolu ile ilgili samimi bir anlatımda bulunmak istiyorum.
 
Taşkın koruma kontrol altına alındığı günlerin sonunda yani Ekim aylarında bu yolun sahilden başlayarak Kavak köyüne kadar sıcak asfalt dökülmesi kararını DSİ ,Karayolları ve Yüklenici firma yetkilileri ile görüştüğümüzde yapılacak asfalt çalışmasının devlete maliyetinin yaklaşık 15 Milyon TL. olduğu sonrasında yol genişleme ve taşkın koruma işlemleri bittikten sonra kazınarak yeni proje ye göre tekrar döküleceği söylendi.
 
Yani sekiz aylık süreçte heba olacak 15 milyon TL. yerine iyileştirme yapılarak taşkın koruma ve yol genişleme imalatlarından sonra yapımı kararı alınmasında etkili olduğumu söylemek istiyorum EVET. Biliyorum araç sahiplerimiz ciddi sıkıntı çekiyor fakat sonrasında çok daha mutlu olacakları bir projeyi Arhavi'mize kazandırırken göz göre göre milletin parasının heba edilmemesi adına yaptığımızın sorumluluk bilinci ile doğru olduğunu düşündüğümü paylaşmak istiyorum.
Kısa sürelerle iyileştirme yaparak bu süreci böyle atlatacağız sonrasında hepimizin keyif alacağı güzel bir hizmeti de Arhavimize kazandıracağız. Saygı ve sevgilerimle. dedi
Kaynak: (İHA) - İhlas Haber Ajansı Editör:
Etiketler: Uzunhasanoğlu'ndan, kavak, yolu, itirafı,
Yorumlar
Haber Yazılımı