Yaş Çay Budama Bedelleri Kurban Bayramı Öncesinde Ödenmeli
Haber
14 Haziran 2022 - Salı 10:55
 
Yaş Çay Budama Bedelleri Kurban Bayramı Öncesinde Ödenmeli
Çay Üreticileri Dayanışma Derneği (ÇAYÜDAD) Başkanı Mustafa Mavi, yaş çay budama bedellerinin Kurban Bayramı öncesinde ödenmesini gerektiğini kaydetti.
ARHAVİ Haberi
Yaş Çay Budama Bedelleri Kurban Bayramı Öncesinde Ödenmeli

Çay Üreticileri Dayanışma Derneği (ÇAYÜDAD) Başkanı Mustafa Mavi, 2022 yılı budama döneminde yaklaşık 200 bin üreticinin 112 bin dekar alanda budama gerçekleştirdiği belirtilerek buna karşın üreticilere toplamda 750 milyon ödeme gerçekleştirileceğini kaydetti. Mavi, budama bedellerinin Kurban Bayramı öncesinde üreticilere ödenmesi halinde yaş çay üreticilerinin bayrama daha rahat bir şekilde gireceklerini ifade etti.

Yaş çayda 2022 yılı dönemi birinci sürgün döneminde özel sektörün ÇAYKUR taban fiyatın üzerinden alımlar gerçekleştirmesi ve peşin alımlar yapması dolayısıyla üreticilerin güzel bir sürgün dönemi  geçirdiklerini ifade eden ÇAYÜDAD Başkanı Mavi, aynı alım şeklinin diğer sürgünlerde de yapılmasını beklediklerini söyledi.

Yavaş yavaş sürgün döneminin sonuna yaklaştıklarını ve ÇAYKUR’un da Mayıs ayı yaş çay bedellerini bu ayın sonunda gerçekleştirecek olması dolayısıyla üreticilerin bayrama daha huzurlu gireceklerini beklediklerini belirten Mavi, yaş çay budama bedellerinin bayram öncesi ödenmesi halinde ise üreticilerin çok daha mutlu bir bayram geçireceklerini kaydetti.

Mavi, Rize Artvin Havalimanı açılış töreninde yaş çay üreticilerinin 70 bin kişi ile görkemli bir törene tanıklık ederek üzerine düşeni yaptıklarını şimdi ise Hazine Müsteşarlığının üzerine düşeni yapmasını ve budama ödemelerini bayramdan önce gerçekleştirmesini beklediklerini ifade etti.

Kaynak: Editör:
Etiketler: Yaş, Çay, Budama, Bedelleri, Kurban, Bayramı, Öncesinde, Ödenmeli,
Yorumlar
Haber Yazılımı